I et terapeutisk forløb hos mig, vil der altid, uanset hvilken metodisk tilgang vi vælger, være to spor
i behandlingen. Et spor som har fokus på de problematikker, som du ønsker hjælp til, og et spor,
som har fokus på dine ressourcer og hvad du har af støtte omkring dig. Arbejdet med ressourcer er
vigtigt, fordi det øger vores kapacitet i nervesystemet til at håndtere det svære, vi aktuelt står i,
eller som vi tidligere har oplevet.

Mit erfaringsgrundlag giver mig mulighed for at tilbyde behandling af en lang række psykiske
lidelser og problemstillinger – både hos børn, unge og voksne. Jeg er autoriseret psykolog med særlig viden inden for psykoterapi og tilknytningsteori. Jeg har derudover specialiseret mig indenfor mentaliseringsbaseret terapi, kropsterapi og SE-terapi (somatic experiencing) til både børn, unge og voksne.

Ved opstart af et forløb, vil jeg altid gøre mig umage for at finde den bedste måde at hjælpe dig eller jer på. Derfor vil vi fra start grundigt undersøge, hvad du ønsker hjælp til, og hvordan et terapeutisk forløb hos mig, kan støtte op om dette.

Vurderer vi sammen at andre tiltag vil være mere givtige, vil jeg altid gøre mit bedste for at guide dig eller jer videre til den rette hjælp.

Behandlingsformer: Jeg tilbyder både individuel terapi, børnesamtaler og legeterapi, familiesamtaler og pårørende samtaler.

SE-terapi (somatic exsperiencing)

Traumer er en del af livet, men de behøver ikke vare hele livet
Peter Levine

SE terapi er en terapeutisk metode, som er virksom til at mindske og opløse stressreaktioner fra chok og traumer. Det gælder både enkeltstående traumer (eksempler kan være en ulykke, vold eller voldtægt), og multiple traumer (eksempler kan være tilknytningstraumer fra barndommen, mobning, gentagne oplevelser af vold, overgreb eller hospitalsindlæggelser).

Når du mærker et tab af livskraft, glæde eller overskud i din hverdag, er det din krop, der taler. Kroppen husker det, der har bragt dig ud af balance. Derfor er kroppen også en del af samtalen i SE-terapi. På denne måde åbnes nye veje i terapien, og du lærer at mærke dig selv på måder, som kan styrke reguleringen af vitale følelser og øge din oplevelse af integritet og selvværd.

Når du kommer i et SE-terapeutisk forløb hos mig, vil vi, som en del af samtalen, have en fokuseret opmærksomhed på kroppen og dens signaler. Herved aktiveres kroppens iboende og helende ressourcer, spænding i nervesystemet frigives, og nervesystemets naturlige bevægelse fra stress og ubehag til øget ro og balance understøttes.

Legeterapi og børnesamtaler
Når I som forældre henvender jer om et terapeutisk forløb til jeres barn, vil jeg altid indlede forløbet med en forældresamtale. Her vil vi grundigt gennemgå både de udfordringer jeres barn aktuelt oplever og barnets udviklingshistorie.

Tiden op til beslutningen om at søge hjælp til jeres barn, er ofte fyldt med bekymringer og overvejelser om, hvordan I bedst støtter jeres barn. I et legeterapeutisk forløb, er det vigtigt at både børn og voksne fra start føler sig trygge og godt klædt på til at indgå i forløbet.

Legeterapien vil altid foregå som en kombination af leg og samtale tilpasset barnets alder og udviklingsniveau, og I vil som forældre altid være en aktiv del af forløbet.

I nogle tilfælde vil I være med og deltage under hele sessionen med jeres barn, i andre tilfælde vil barnet være inde hos mig alene den første del af sessionen, og I vil som forældre være med de sidste 10 minutter til en fælles afslutning. I nogle tilfælde er forældresamtaler alene tilstrækkelige, til at I kan støtte jeres barn til bedre trivsel.

Jeg er uddannet i SE-legeterapi ved Ale Duarte, og har derudover erfaring med Theraplay og Sandplay. I legeterapien bruger vi legen som en indgang til at arbejde med barnets nervesystem. Herved kan stressreaktioner på svære oplevelser, kriser eller chok forløses. Der vil altid være et stort fokus ressourcer, mestring og følelsesmæssig regulering i et legeterapeutisk forløb. Igennem arbejdet med ressourcer øges barnets kapacitet til at rumme det, som før var for overvældende. Herved styrkes barnets selvregulering, grænsesætning, selvværd og integritet.

Seksuelle overgreb
Jeg har gennem 8 års ansættelse i Syddjurs Kommune specialiseret mig i behandling af børn og unge, som har været udsat for seksuelle overgreb. Jeg har derfor en specialiseret viden indenfor dette felt.

Har du mistanke om at et barn eller en ung bliver seksuelt misbrugt, skal du altid underrette kommunen. Har du konkret viden, skal du altid både underrette kommunen og kontakte politiet. Her kan du hente yderligere viden, råd og hjælp: Offerrådgivningen eller Red Barnet

Har I afsluttet et forløb ved kommunen og ønsker I herefter selv at finde yderligere professionel hjælp, er I velkomne til at henvende jer hos mig.

Senfølger efter vold, seksuelle overgreb eller mobning.
At opleve fysisk eller psykisk vold, grov mobning eller seksuelt misbrug som barn eller ung er svært traumatiserende og forstyrrende for et barns normale udvikling. Mange oplever senfølger ind i voksenlivet, som ofte er disse forbundet med en oplevelse af mistillid i nære relationer, problemer i grænsesætning og nogle gange udvikling af svær psykopatologi som fx kompleks PTSD, angst, depression, spiseforstyrrelse, selvskade, misbrug og øget selvmordsrisiko.

Jeg har mange års erfaring med terapeutiske forløb målrettet voksne med senfølger efter seksuelle overgreb og/eller andre former for fysisk eller psykisk vold.

Indre nærværspraksis som del af et terapeutisk forløb
For nogle mennesker kan det være et vigtigt supplement til et terapeutisk forløb at arbejde med at skabe små ”fordybelsesrum” i hverdagen. Fordybelsesrum, som kan give øget ro, fokus og kontakt til os selv, og det som er vigtigt for os.

Fordybelsesrum forstår jeg som en indre nærværspraksis. For mig er der ikke én rigtig måde at skabe denne praksis på. Meditation, naturoplevelser, kreativ udfoldelse, musik kan alle være veje til at skabe fordybelsesrum i hverdagen. Det er min erfaring, at det er intensionen bag metoden, som er bærende for hvordan din praksis vil influere på din hverdag.

Jeg har arbejdet med forskellige former for meditation og kreativ udfoldelse, siden jeg var ganske ung. Blandt andet har jeg fulgt uddannelsesforløb hos multikunster Maibritte Urikkeholm i en 10 årig periode, ligesom jeg efterfølgende har beskæftiget mig med mediation og fordybelse ved Eva Høfding i en 10 årig periode.